Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Je čas vyhodit inženýra Paroubka

„K moci by se nikdy neměl dostat ten, kdo po ní nejvíc touží.“ Nevím, kdo je autorem citátu, ale že je pravdivý, věděli už staří Athéňané, a proto dělali střepinový soud, kdy ty, kteří nejvíce prahli po moci, posílali do vyhnanství, i když byli třeba populární. Teď je čas vyhodit inženýra Paroubka.

Paroubek a jeho ČSSD nejsou bezmocní, nějakou moc už mají, vládnou v krajích, podílejí se na „úřednické“ vládě, vládli před čtyřmi lety, vládnou svým majetkem i časem, vládnou ve své straně. To, jak s touto mocí zacházejí, nám jasně ukazuje, jak by s mocí nakládali po volbách a tyhle ukázky jsou velmi varující. Přátelé, Paroubkovi moc do rukou nepatří.

Možná si ještě pamatujete, jak před cca pěti lety Paroubek ovládl ČSSD. Byl to masakr lidí s byť jen trošičku jiným názorem. Štvavá kampaň, kterou tehdy Paroubek proti svým bývalým „přátelům“ rozpoutal, byla naprosto nechutná, už tehdy lhal, kydal hnůj a pomluvy. A ve výsledku zůstali v ČSSD jen jeho podržtažkové, říká se tomu bolševizace. Jak by asi vypadala čistka, když by se dostal k moci na celostátní úrovni? Lhaní a kydání už zde zavedl.

Paroubek teď slibuje, že ve vládě nebudou ani marťani, ani ježibaby, ani komunisti. Ovšem, když vládl před čtyřmi lety, s úsměvem komunisty využíval. Jak se od té doby změnila situace? Nijak. Je to slib, který bude zapomenut ve chvíli, kdy se mu to hodí. Jako když podrazil Českou republiku shozením vlády během předsednictví EU, jako když podrazil celou politickou scénu zablokováním podzimních voleb.

Teď vládne ČSSD v krajích, jak její hejtmani využívají moc jim svěřenou? Rath naprosto neomaleně a nepokrytě zastrašuje všechny, koho může vyhodit či odvolat. Začalo to řediteli nemocnic, když odmítali jeho příkazy kolem poplatků. Naposledy vyjel na ředitele škol za jemný pokus zapojit studenty do voleb nanečisto. Kdo nejde ČSSD na ruku, letí. Na koho si už Rath brousí kudlu, když by byl ministr zdravotnictví?

Nedávno spadlo ČSSD do klína ministerstvo vnitra, a ačkoliv ministrem měl být nestraník, Paroubek udělal jeden ze svých podrazů („mistrovských tahů“) a poslal tam svého člověka Pecinu, který po počátečním mlžení naplno přiznal, koho píseň zpívá. Jak to dopadlo? Policie šikanuje a preventivně legitimuje Paroubkovi odpůrce. Jakou šikanu by si na nás vymysleli po volbách?

ČSSD říká, že „zdroje jsou“ a že má z čeho rozdávat a tak slibuje všechno všem. Jak to ovšem vypadá s jejím hospodařením? Za Paroubkova předsedování prošustrovali půl miliardy z 900 milionů, které měli na začátku s tím, že se asi zahojí po volbách. Ze státního rozpočtu, z našich daní, možná i na dluh. Opravdu to chceme? A jak by to dopadlo se státním dluhem? Stejně? Se stoprocentní jistou.

Paroubek se bojí, je to na něm vidět každým dnem. Proto je nervózní, hrubý, neomalený, brunátný a permanentně nasraný. Bez nadhledu, bez humoru, bez moudrosti. Jako předseda vlády by nebyl jiný.

Snem Paroubkových dětí asi je, aby byl tatíček prezidentem, ale to se nestane. Nebude ani předsedou vlády a nebude ani vítězem květnových voleb. Věřím, že dostatku voličů je jasné, že Paroubek patří do důchodu, ne do vlády.

Autor: Kamil Krbálek | pátek 30.4.2010 10:35 | karma článku: 39,07 | přečteno: 1973x
  • Další články autora

Kamil Krbálek

Znalostní revoluce

Nová technologická revoluce právě začala. Je načase dát jí jméno. Informační revoluce končí a umělé inteligence startují další.

24.3.2023 v 9:18 | Karma: 8,90 | Přečteno: 293x | Diskuse| Věda

Kamil Krbálek

Na blbou otázku, blbá odpověď

Statistici si lámou hlavu nad tím, proč 4,77 milionu lidí neodpovědělo na otázku o víře, spekulují o naší lenosti nebo bojkotu nepovinných otázek. Můj názor je, že se hlavně špatně zeptali.

16.12.2011 v 8:07 | Karma: 13,39 | Přečteno: 1442x | Diskuse| Společnost

Kamil Krbálek

Opravdu USA versus teror 100:1?

Článek v dnešní MF Dnes je manipulativní. Pokud lze zmiňovaných 8741 Američanů zabitých 11.září, v Iráku a Afghánistánu připsat na vrub muslimům, rozhodně nelze uvedených 220 tisíc mrtvých muslimů připsat jen na vrub Američanů. V tomhle autor míchá hrušky s jabkama a srovnává nesrovnatelné s jasným záměrem trošku přispět k tomu populárnímu antiamerikanismu.

13.9.2011 v 9:38 | Karma: 11,96 | Přečteno: 998x | Diskuse| Politika

Kamil Krbálek

Debakl stávky

Stávka byla debaklem a jasnou porážkou odborářů, kterou se snaží celý večer ve všech médiích zakecat, ale stačí pár záběrů a zkušenost dnešního dne a je jasné, že je to vaření z vody.

16.6.2011 v 22:17 | Karma: 24,95 | Přečteno: 1131x | Diskuse| Politika

Kamil Krbálek

Jak změnit politiku?

Opět, již po tisící, se vynořil nějaký politický skandál. Politici místo práce zase řeší hovadiny a lidi dole na ně nadávají a chtějí změnu politiků nebo politiky. Ale všichni víme, jak to dopadne – bude to na chlup stejné, jaké je to dnes (nebo ještě horší). Už nám dochází, že tudy cesta nevede? Už jsme u konce s dechem a konečně dáme na rady moudrých?

18.5.2011 v 14:33 | Karma: 8,15 | Přečteno: 778x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Co v EU prosadili čeští europoslanci? Nabíječky i Erasmus, připomínají se

28. dubna 2024

Premium V Bruselu a Štrasburku proběhlo v týdnu velké loučení. Ve stávajícím složení se totiž europoslanci...

Děti na Haiti cestou do školy překračují mrtvoly. Misie z USA líčí praktiky gangů

28. dubna 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Co mi vyprávěli po telefonu známí z Haiti, k nimž tam jezdím: školy a obchody se řídí podle toho,...

Zastřelili ho, pomočili a pověsili. Jak vznikla fotka mrtvého Mussoliniho

28. dubna 2024

Seriál Doufal, že uteče a i s milenkou dožije v bezpečí. To by se však víc než dvě dekády nesměl chlubit...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1587x
Zajímá mě svět kolem nás, to jak funguje nebo spíš právě nefunguje a hledám způsoby, jak ho učinit funkčnějším.