Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kolos.veliky

28. 12. 2010 10:37
Lék se nabízí

privatizace nemocnic nebo jejich pronájem soukromému subjektu. Karlovarský socialistický hejtman už na to taky přišel.

0 0
možnosti

repanak

28. 12. 2010 0:00
Nic není jednoznačné - viz diskuze,

ale v určité míře bych byl pro. Např. kdybych se jmenoval Špidla a kandidoval do senátu, tak bych nabídl svůj senátorský plat jako sponzoring pro českokrumlovskou ev. českobudějovickou nemocnici - oční oddělení. Trpím 25 let silným glaukomem + další oční problémy, takže mám k této profesi blízko. Nejde ani tak o to, že bych získal o 10% hlasů navíc, ale považoval bych to za správné.

0 0
možnosti

mff-59

27. 12. 2010 23:39
Fotbalisti

Ja jsem casteji na fotbale, nez u doktora. A muj skoro 80 lety otec kupodivu rovnez. Takze v povanocni nadsazce je odpoved jednoznacna. ;-)

A navic v TV jsem videl mnohokrat vice fotbalku, nez Nemocnic na kraji mesta a dalsich lekarskych serialu dohromady. A ani jako dite jsem si na doktora nehral tak casto, jako s micudou fotbalek. :-P

0 0
možnosti

Stará kára

27. 12. 2010 23:04
Budeme je rádi sponzorovat

Pokud budou jejich ordinace, polepené našimi emblémy alespoň 2x týdně dvě hodiny v televizi (min. sledovanost 1 mil. diváků). A dáme víc, pokud se prosadí i do televizí zahraničních.

Jinými slovy: nechápete že sponzorink je jen a výhradně reklama?  Pak jste stejně blbej, jako soudní senát, který "sponzorskou" reklamu nazapočítel ČT do doby povolené reklamy (a bude tak zřejmě povolená i pak, až budeme platit tolik, že by žádná neměla být).

0 0
možnosti

mff-59

27. 12. 2010 23:39
Re: Budeme je rádi sponzorovat

R^

0 0
možnosti

Sidonie_11

27. 12. 2010 21:59
Souhlasím!

Tohle mě napadlo už kolikrát... Když vidím, kolik miliard se točí ve fotbale, tenise, hokeji... ;-€ Kdyby každý čutálista, honič puku a pobíhač po kurtu dali 10% svého platu do zdravotnictví (a kluby 10% z ceny, za kterou hráče prodal), hned by bylo za co léčit. Ale oni si radši kupujou 5 vil, super žihadla... Tady je vidět, na čem lidem opravdu záleží. A jejich zdraví to zjevně není... :-/ !!!!!!

0 0
možnosti

petrph

27. 12. 2010 20:33
teď jde o to o kterých penězích mluvíte

takovému čutálostovi stačí trenýrky, tričko,kopačky a meruna

- další peníze od sponzora už mu jdou na jeho plat.

Kdežto kdyby se pan podnikatel  rozhodl sponzorovat nemocnici, tak by se asi pěkně prohnul. Od běžného provozu přes výstavby nových pavilonů, složité přístroje za desítky milionů, laboratoře, sanitky, léky.,operační nástroje,,,, Většina možných sponzorů by odpadla dřív než by se k doktorům na příjmech zvedla jediná koruna...:-)

0 0
možnosti

visnevski

27. 12. 2010 20:28
je rozdíl mezi

sponzoringem a mecenášstvím ve zdravotnictví, to druhé ale koneckonců  v nedobrovolné podobě probíhá již desetiletí  - z platů zdravotnických zaměstnanců.

0 0
možnosti

gormit

27. 12. 2010 20:01
Sponzoring není nutný

Fotbalisti pobaví tisíce lidí, a tak je jasné, že si dobře vydělají. Navíc jich není tolik, aby to v celkových počtech státu znamenalo nějaké závratné částky.

Pro doktory by stačilo zamezit plýtvání, kdy se musejí dívat na to, jak managementy rozkrádají nemocnice a současně poslouchat, jak není na jejich platy.

Loni v létě odešlo tolik sester, že se zavírala oddělení dokonce i fakultních nemocnic. Pak ministryne prikazala zvysit sestram platy dvakrat behem nekolika mesicu a nekteri reditele spitalu taky pridali a problem byl razem vyresen. Cca rok neni problem mit plny stav sester. Jde to nebo nejde?

;-€ Problem je, ze kdyby se pridalo doktorum, zbylo by mene na machinace pri nakupech betonu, pristroju a leku.

0 0
možnosti

Beowulf Shaefer

27. 12. 2010 20:00
Milión, dva milióny berou! ... zahrádkáři!

Proč Vám stále vadí, že někdo bere víc než jiný? Každý má možnost volby.

A co se týče lékařů - až bude placených sportovců tolik co lékařů nebo až budou lékaři končit kariéru ve čtyřiceti, tak ono se to srovná...

0 0
možnosti

Amoniak

27. 12. 2010 19:53
Chybička

Jenže to by to spousta šašků na hřištích rovnou mohla zabalit - a to by se našlo protestujících. Jen si vemte kolik bylo hluku kolem přesunu jednoho spolku čutálistů na sousední stadion. A teď si představte že se počet týmů redukuje třeba na čtvrtinu či na desetinu - ostatní ekonomicky kolabují.

0 0
možnosti
  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1587x
Zajímá mě svět kolem nás, to jak funguje nebo spíš právě nefunguje a hledám způsoby, jak ho učinit funkčnějším.