Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

joserpor

29. 11. 2009 15:17
Autor má pravdu

Podle úrovně příspěvků   jsou zdejší diskutéři na nejméně středoškolské úrovni, ale  vetšina nepochopila, co  autor chtěl říci. Chtěl říci jen to, že vědci předkládají   grandiozní objevy ve všech sférách, ale prostý lid na to nereaguje,  jemu stačí vykladači karet, horoskopy a podobně. Zkuzte se bavit s   obyčejnými lidmi, abyste viděli  jejich úplně jinou subkulturu, do které útržkovitě a bez souvislostí pronikají vědecké výdobytky. A vědci si to zhoršují právě  některými aférami jako třeba s prasečí chřipkou.

Autor má 100% pravdu.

0 0
možnosti
JP

joserpor

29. 11. 2009 15:21
Re: Autor má pravdu

Oprava :        Zkuste

0 0
možnosti
MN

Forrrest

29. 11. 2009 3:56
Hledá se mozek autora tohoto článku

Autore, brojíš proti jednání NEVĚDECKÉMU (záměrnému zkreslování výsledků, slepé víře v něco, co zatím nikdo pořádně nedokázal) a hned vzápětí zase proti jednání VĚDECKÉMU (kladení důrazu na rozum a exaktnost, odmítání takové víry).

Tvůj panický strach až odpor k racionálnímu myšlení (jako protikladu tvé "jediné správné" slepé víry) tě činí neschopným dát dohromady i tento prostý a kratičký článek. Pokud někdy změníš názor, najdeš svůj mozek a dokonce přijdeš i na to, jak se používá, zkus jej zapnout aspoň při blogování, OK? Držím palce!;-)R^R^

0 0
možnosti
O

Obludni_K

26. 11. 2009 7:48
Máte dobrý

úmysl ale pletete si pojmy a dojmy. Věda nepracuje s pojmem Bůh takže o něm nemůže (a ani nechce) nic říkat. To, co uvádíte, jsou jen názory lidí. A pokud si vážně myslíte, že se vědci dostali "na nějakou podivnou cestu do

temnot" jak píšete, tak až jednou budete mít nějaký opravdový zdravotní problém, opovrhněte tou trapně profláknutou vědou a nechte se léčit u šamanů a léčitelů. Schválně.

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

26. 11. 2009 1:39
Tak jsem to

Přečetl ještě dvakrát a je to skvěle napsané, opravdu klobouk dolů. R^

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

26. 11. 2009 1:36
Naštěstí

Jsou i lidé, jako například Jim Humble, prozatím v Česku nepříliš známý novodobý Flemming.

0 0
možnosti
EK

Eles

26. 11. 2009 22:36
Re: Naštěstí

Vy tomu MMS fakt věříte nebo si děláte srandu? Teď jsem na pochybách.

0 0
možnosti
T

Tonička

26. 11. 2009 0:07
Velice zajímavý článek!

0 0
možnosti
PK

dolch

26. 11. 2009 0:10
Re: Velice zajímavý článek!

Koukám, Vy jste taky noční pták :-)

0 0
možnosti
PK

kraken

25. 11. 2009 23:41
pletete vedu a lidi

lidi jsou v zasade porad steni, at se zabyvaji cimlkoliv. veda ma jiste mechanismy, ktere maji zajistovat verohodnost (musi byt poskytnuta zdrojova fakta, experimenty overitelne, je snaha vse nejdrive poprit a oponovat, nez se to prijme....).

Problem je, ze treba GO je prevazne medializovana  a politicka zalezitost a vedci se v tomto pripade chovali velmi nevedecky. Stejne jako ockovani proti praseci chripce je spise komercni zalezitost, ale nafukovani cele pandemie je spise prace novinaru, nez vedcu.

O tom, ze vira a veda se nutne nevylucuje uz tu psali mnozi....

0 0
možnosti
PK

dolch

25. 11. 2009 22:40
Už jsem vás dlouho neviděl

Dobrý den, už jsem Vás tu dlouho neviděl, ale to je tím, že to flákám. I když ne vždycky jsem s Vámi slouhlasil (spíš nikdy :-), tak dneska jo.

0 0
možnosti
JP

MoMo1000

25. 11. 2009 22:39
Mno...

Není všechno zlato, co se třpytí, že? 1) Existuje docela dost vědců, kteří v Boha věří a to i třeba v oborech jako je částicová fyzika. Vědu lze rozhodně dělat a věřit. 2) Ta chřipka a očkování proti ní je tak zmedializované a zfanatizované téma, že není jednoduché se v tom vyznat. Jeden nabádá, druhý kritizuje, třetí panikaří, čtvrtý. Ale mediálně lépe prodatelná je zpráva, že někdo na zákeřný virus umřel, než že se 500 lidí po týdnu uzdravilo (tj. prostor se dá první zprávě a je to hotové). A to je možná ta chyba. 3) O klimatických změnách a úniku nějaké zprávy jsem zatím četl, ale ani jedno nepovažuji za důvěryhodný zdroj (četl jsem to na ct24 a idnes), proto se k tomu zatím nemůžu vyjádřit. Je pravda, že lidé touží být slavní a bohatí, na druhou stranu všechno má svoje ale... opět se může jednat o špatnou interpretaci na začátku celého procesu (když rozbijete rtuťový teploměr, lze to interpretovat i jako ekologickou havárii apod.).

0 0
možnosti
JP

MoMo1000

25. 11. 2009 23:02
Re: Mno...

4) Chudí vědci = úspěšní, bohatí vědci = neúspěšní, s tím bych taky moc nesouhlasil. Další věc je, že grant nedostanete, pokud zkoumáte něco známého. Jen tak mimochodem Grantová agentura ČR dávala (poslední novinky neznám) na plat vědce maximálně 80 tis. Kč na rok s tím, že deklaruje 100% času práce na daném úkolu. To je cca 6 tis. Kč měsíčně! Terno, že? Každý by do toho hned šel... Ta finanční realita je totiž o dost složitější a hlavně naprosto odlišná v ČR, Německu, Švédsku, Francii, USA nebo Kanadě (např. v USA jsou profesoři s miliony USD na kontě, které si vydělali vědou)...

0 0
možnosti
VNP

veš na pleši

25. 11. 2009 21:39
Lékař není vědecky vzdělaný

člověk. Lékař je člověk vysokoškolsky vzdělaný. To je, jako kdybyste za vědecky vzdělaného označil každého učitele. Vědecké vzdělání se získává během postgraduálního studia a ziskem Ph. D., ne MUDr. To za prvé. Spousta vědců je věřících, čemu se věnují ve svém volném čase, vůbec nesouvisí s vědeckou prací, vědec si klidně může po večerech vykládat karty. To za druhé. Nevím, co vlastně tedy po vědcích chcete, spíš v tom vůbec nemáte jasno. Vy si tady stýskáte, že vědci nejsou důvěryhodní atd., a přitom byste chtěl, aby se více věnovali "tajemnu"?

0 0
možnosti
  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1587x
Zajímá mě svět kolem nás, to jak funguje nebo spíš právě nefunguje a hledám způsoby, jak ho učinit funkčnějším.